• 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Even voorstellen

#1
Ik ben een redelijk nieuwe i3 gebruiker . Ik heb mijn (lease-)i3 op 12 Maart 2015 opgehaald, en heb inmiddels (eind mei 2015) ongeveer 5300 km op de teller. Ik wil op dit forum graag ervaring delen en hoop ook antwoorden te vinden op eventuele vragen.
WJi3
Antwoord

#2
(27-05-2015, 11:18 AM)WJi3 schreef: Ik ben een redelijk nieuwe i3 gebruiker . Ik heb mijn (lease-)i3 op 12 Maart 2015 opgehaald, en heb inmiddels (eind mei 2015) ongeveer 5300 km op de teller. Ik wil op dit forum graag ervaring delen en hoop ook antwoorden te vinden op eventuele vragen.

Welkom op het forum WJi3,

Graag ben ik benieuwd naar je eerste ervaringen met het rijden en laden van de BMW I3 als nieuwe gebruiker. Hoe bevalt het rijden en laden van de I3?

Mocht je vragen hebben met betrekking tot het opladen van de I3, dan zou ik je mogelijk verder op weg kunnen helpen. 

Ik zal me hier ook even voorstellen!

Ondanks dat ik geen bestuurder ben van een BMW I3 hoop ik toch een toegevoegde waarde aan dit forum te kunnen leveren. Ik ben sinds anderhalf jaar werkzaam bij J&K EV Solutions, leverancier van laadoplossingen. Daarnaast ben ik ook actief bij diverse fora van andere type elektrische auto's en elektrisch mobiliteit.

De informatie en ervaringen die ik heb opgedaan hoop ik te kunnen gebruiken om vraagstukken (voornamelijk met betrekking tot het opladen van de I3) binnen dit forum te kunnen beantwoorden. Ik heb hierbij ook zeer zeker de intentie commerciële uitingen tot een minimum te beperken.
EV Specialist JK EV solutions, leverancier van Laadstations en Laadkabels voor een laadoplossing op maat - http://www.jk-evsolutions.nl
Antwoord

#3
Momenteel heb ik geen vragen mbt het laden.
Ik laad thuis met een door Eneco aangelegd eigen laadpunt. Op de zaak staan laadpalen die door mijn werkgever zijn geplaatst op eigen terrein. En onderweg gebruik ik een enkele keer een normaal laadpunt (als ik b.v. ergens een aantal uur ben), maar meestal een snellaadpunt.
Zoals ik reeds onder een ander topic schreef is dat meestal een laadpunt van The New Motion, en een enkele keer één van FastNed. Tot nu toe werkt dat altijd prima.
De enige uitdaging hierbij is de plaats van die snellaadpunten. Die staan natuurlijk nooit waar je ze echt nodig hebt.

Zo mis ik b.v. op Schiphol een snellaadpunt. Ik haal Schiphol ruim op één lading, maar kom dan niet meer terug. Aan een gewone lader hangen gaat natuurlijk niet als je meerdere dagen weg bent. Dus ik heb een snellaadpunt nodig als ik terug rij. En dan kom ik op mijn route (A9 en A2 naar het Zuiden) pas bij De Meern het eerste snellaadpunt tegen. Dan moet ik toch een 20 km 'rexen'.
WJi3
Antwoord

#4
Welkom WJi3 op het enige echte Nederlandse BMW i3 forum! We zijn erg benieuwd naar je ervaringen met de BMW i3

Ik lees dat je naar het zuiden rijdt vanaf Schiphol. Dus dat geeft mij meteen de vraag hoe jou regulieren ritten zijn en wat je ongeveer qua actieradius haalt op één acculading.

FastNed start ongeveeer één laadstation per week in Nederland. Dus dat gaat best aardig. Als je dan ook nog investeert voor 2500 krijg je niet alleen aandelen, maar laadt je ook nog levenslang gratis je auto op. Lijkt nu net of ik reclame wil maken uit eigen belang. Maar ik vind het gewoon erg goed bedacht van FastNed. Smile
- BMWi3-forum.nl; Het enige echte Nederlandse BMW i3 Forum voor Nederland en Belgïe - 
Antwoord

#5
Mijn actieradius ligt nu zo rond de 115 km. In de winter kwam ik niet boven de 100 km uit. Dat is in ECOPRO mode, met snelheden op de snelweg van maximaal 110 km/h. Een enkele reis naar Schiphol is voor mij zo'n 87 km. Dus dan heb ik nog 25 à 30 km over voor de terugweg. De eerste snellader kom ik dan pas weer tegen bij De Meern (A9 en A2). Dat zijn ongeveer 46 km, zodat ik gemiddeld 20 km moet 'rexen'.
Op Schiphol is er wel één snellader, maar dat is een CHAdeMO.
Vandaar dat ik hoop dat FastNed of The New Motion daar snel wat aan doen!
WJi3
Antwoord

#6
Ah! Ik zou FastnNed een mail sturen! Wellicht pakken ze het op. Ik zou sowieso een snellaadstation van FastNed verwachten in of vlakbij Schiphol! Zeker nu daar een berg Tesla taxi's rond toeren. Of heeft The New Motion daar de overhand soms?
- BMWi3-forum.nl; Het enige echte Nederlandse BMW i3 Forum voor Nederland en Belgïe - 
Antwoord

#7
Heb je foto's van je i3? Ben benieuwd!
- BMWi3-forum.nl; Het enige echte Nederlandse BMW i3 Forum voor Nederland en Belgïe - 
Antwoord

#8
(30-05-2015, 06:33 PM)BMWi3 schreef: Ah! Ik zou FastnNed een mail sturen! Wellicht pakken ze het op. Ik zou sowieso een snellaadstation van FastNed verwachten in of vlakbij Schiphol! Zeker nu daar een berg Tesla taxi's rond toeren. Of heeft The New Motion daar de overhand soms?

Ik heb al eens mail naar Fastned gestuurd, en daar kwam het volgende antwoord op:

We zijn druk bezig met een station in Amstelveen. Uiteraard willen wij deze ook 

het liefst zo snel mogelijk realiseren, echter duurt het vergunningen traject 

lang en kan deze locatie helaas niet verder naar voren geschoven worden.

Dus we moeten daar naar even op wachten.
WJi3
Antwoord

#9
Er ontbrak iets aan de link die je had ingevoerd. Opgelost!

Gaaf zo deze kleur! Beter ook dat de achterramen niet getint zijn is mijn persoonlijke mening. Mooi!!
- BMWi3-forum.nl; Het enige echte Nederlandse BMW i3 Forum voor Nederland en Belgïe - 
Antwoord

#10
Nog een keer proberen de foto te plaatsen:
[Afbeelding: BMW_i3.jpg]
WJi3
Antwoord


Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  


Gebruikers die dit topic lezen:
1 gast(en)