• 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
nieuw batterypack

#1
Beste forumleden

Nog niet in het bezit van een I3 maar overweeg wel aanschaf. Er gaan op internet geruchten rond dat er dit jaar een zwaarder accupakket in de I3 wordt geleverd. Zijn hierover al concrete aanwijzingen of zijn het slechts geruchten. Bij een BMW i3 dealer was hierover nog niets bekend of het moet zo zijn dat de verkoper het liever niet vertelde i.v.m. verkoop van de huidige serie.
Als iemand meer weet hoor ik het graag.

gebo
Antwoord

#2
Ik heb op internet ook wel wat daarover gelezen, maar niets concreets. Het is natuurlijk wel logisch dat er verbeteringen worden doorgevoerd, en dat geldt dan met name voor een batterij met meer inhoud. Nu heb ik al een i3, dus voor mij maakt het op korte termijn niet uit.

WJ
WJi3
Antwoord

#3
Klopt inderdaad. Het is nog niet helemaal zeker. Maar het zal waarschijnlijk zo zijn dat de i3 in de huidige 22KW versie blijft bestaan, terwijl er een accu met grotere capaciteit naast leverbaar wordt. Details zijn er nog niet.
- BMWi3-forum.nl; Het enige echte Nederlandse BMW i3 Forum voor Nederland en Belgïe - 
Antwoord

#4
BMW zal wel moeten want de concurrentie zit niet stil. De volledig elektrische Nissan Leaf heeft inmiddels al een actieradius van ca 250 km. Maar ja, dat model he.

Gebo
Antwoord

#5
Vandaag in FD wordt 50% meer laadvermogen aangekondigd door een zegsman bij BMW.
Hebben bestaande berijders daar ook iets aan of alleen nieuwe auto's ?
Antwoord

#6
Ik heb dat ook gelezen, maar zover ik het heb begrepen is dat voorlopig alleen voor nieuwe auto's. Of er een mogelijkheid komt om het batterijpakket te vervangen is niet duidelijk. Je moet je dan natuurlijk ook nog wel afvragen of dat zinvol is als je naar de kosten kijkt. Het is dan waarschijnlijk gunstiger door te rijden met de oude accu, en om dan op termijn de hele auto te vervangen.
WJi3
Antwoord

#7
Beste Gebo,

Er komt inderdaad een nieuwe i3, naast de huidige reeks. Deze zal een 94 Ampère uur accu hebben, in plaats van de huidige 60 Ampère uur.
De actieradius is gegroeid naar 300 km volgens de boeken. In praktijk, met slecht weer en de airconditioning of verwarming ingeschakeld, betekent dat 200 km in ieder geval gehaald kan worden.
Door de 50kw gelijkstroom kan de accu voor 80% opgeladen zijn in 40 minuten.
Antwoord

#8
Thanks a lot for sharing the excellent Informtion

Reva University admission
Bangalore Institute Of Technology admission
Acharya Institute of Technology Bangalore
BMS Institute of Technology Bangalore admission
Antwoord

#9
Ik heb even de dealer gevraagd wat het kost om in een oude i3 het nieuwe 94ah accupakket te zetten, want ze hebben bekend gemaakt dan dit mogelijk zou zijn........Ik moest rekenen op een bedrag tussen de 12.000 en 13.000.........
Nu is het mooi dat je de i3 kunt "updaten" maar dit is wel een beetje een hoge rekening.....
Antwoord


Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  


Gebruikers die dit topic lezen:
1 gast(en)